Dr. Kapronczi Mihály

önkormányzati képviselő

Dr. Kapronczi Mihály

önkormányzati képviselő

Személyes motiváció

Ez egy nagyon személyes, és egyben nagyon rövid történet lesz.

2019. szeptemberét írjuk amikor is keresztlányomat vittem el táncórára a kis iskolába.

Régi és földrajzilag is távolban történt emlékeket idézett fel látogatás. Az akkori időszakhoz viszonyítva tíz évet utaztam vissza az időben, keleti irányba pedig háromezer kilométert egy Európa és Ázsia határán fekvő háború sújtotta kis országba. Tele menekülttáborokkal és menekültekkel. Menekülttáborok körülményeit idézte fel számomra a kis iskola mellékhelyisége, öltözője és tornaszobája.

Ekkor mozdult meg bennem hogy tenni kell valamit azért, hogy választott otthonomban emberhez méltóbb környezetben tudjunk élni.

Ekkor néztem jobban körül, immár kisgyermekes apukaként is, hogy hova is hozott engem a családalapítás.

Addig szinte csak a futó vállalkozással, a pénzkeresettel voltam elfoglalva és az motivált, hogy a feleségem ne fővárosi anyukaként a játszótéren élje az életét a kislányunkkal, hanem gyermekünk valódi természetközeli élményeket szerezzen. Ez meg is adatik nap mint nap.

Azt találtam – és ezt most is így gondolom – hogy egy Pest megye keleti részén fekvő település emberhez méltóbb körülményeket kell biztosítson mind
– az iskolai körülmények
– a közlekedés
– mind a szennyvíz és csapadékvíz elvezetés
– mind a vagyonbiztonság, és a tulajdonunk értékének megőrzése
– a piaci kereskedés
– közterület használat
– a parkolás
– és a békés egymás mellett élés szabályainak betartása és betartatása ügyében.

Nyilvánvalóan a sor nem teljes.

Ezért gondoltam azt akkor 2019-ben, hogy jelöltetem magam képviselőnek. Ez a gondolatom a mai napig érvényes és kiegészült azzal, hogy választott vezető tisztségviselőként, polgármesterként is megmérettessem magam a 2024. évi választásokon.

Kapcsolat

Dr. Kapronczi Mihály

önkormányzati képviselő